Hetes

A hetedik kerület nemhivatalos blogja. Itt mi információt gyűjtünk, utánajárunk, alternatívan felmutatunk és ezzel elérhetővé teszünk, nyüzsgünk, háttereket kiderítünk. Legyél az évben te is egyszer Hetes, és jelents! hetesblog@gmail.com

Friss topikok

  • Suszt Máté: Nagyon jó ötlet! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) www.youtube.com/watch?v=P2eePfatrxw (2015.06.15. 16:05) Végre nyit a HellóAnyu!
  • Suszt Máté: Milyen jó lett volna, ha ez előbb pattan ki a fejekből! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) Eg... (2015.06.10. 15:47) Megnyílt a HellóAnyu!
  • városjáró: szerintem vér ciki hogy a felújítás után egy ilyen piknik miatt továbbra is le kell gyeptégláztatn... (2014.09.03. 15:45) Örkény kert - képgaléria
  • darvaskristof: Én nagyon határozottan úgy emlékszem, hogy 2004-ben már volt Szódakert, a Dob utcában, védjegyként... (2014.07.16. 12:03) „Legyen Sétálóutca a Kazinczy”
  • Jean-Baptiste: Kedves József, mely terv kerül akkor megvalósításra végül? (2014.02.25. 16:43) Mi lesz veled, Madách tér?

Címkék

19. század (1) 7. kerület (35) aláírás (1) Almássy tér (1) Arruda (1) autómentes világnap (1) Bababarát (1) bajnok (1) bencze györgy (1) bicikli (1) bio (1) bírság (1) Bors gasztrobár (1) börtön (1) brandi jenő (1) Budapest (12) Budapestkatalogus (1) Budapest Bike Maffia (1) Budapest Katalógus (1) bulinegyed (2) családbarát (1) Csányi utca (2) csúszás (1) damjanich utca (1) Deák tér (1) Dob utca (3) dohány utca (1) Dreschler (1) ellen (1) élő könyvtár (1) Élő Könyvtár (2) Erzsébetváros (17) évforduló (1) falfestés (1) fantomház (1) felújítás (6) fesztivál (2) fotó (1) Frankel Leó út (1) gát (1) geopolitikai szabadegyetem (1) getto (1) grill (1) gyűjtés (1) hajléktalan (1) Hassay (1) házbontások (1) háztáji (1) HellóAnyu! (3) hetes blog (1) hétker (3) idő (1) iskola (1) Játszótér (1) kabát (1) karácsony (1) Károly körút (1) kazinczy (7) Kazinczy utca (12) képek (1) kertész utca (1) Kertész utcai fesztivál (1) Király utca (1) klauzália (4) klauzál tér (3) klauzál utca (3) közmeghallgatás (1) közösen (1) Lipták Orsi (2) Lonely planet (1) lopás (1) macskakövek (1) madách tér (1) Madách tér (4) Madarak és Fák napja (1) miért (1) migráns (1) Mika Tivadar (1) Mohai Balázs (1) neopani (1) Night Clubok (1) öko (1) öko-kávézó (1) ökokávézó (1) olimpia (1) opera (1) Örkény kert (1) Őszköszöntő Fesztivál (1) parkolás (1) Pomo-doro (1) Programok (1) pusztulás (1) Raimundo (1) rendelés (2) Rogán Antal (2) Római part (1) rongálás (1) Rumbach Sebestyén utca (1) sétálóutca (12) Sobrinho (1) szalonképes (1) szendvics (1) Szimpla (4) Színes város (1) Szóda kert (1) szöllősi mátyás (3) Szöllősi Mátyás (1) taxi (1) tél (1) téli kertem (1) törvényjavaslat (1) trend (1) troli (1) tűzfal (1) várakozás (1) Város (3) vásár (1) vers (1) veszély (1) világjáró (1) világörökség (1) villamos (1) wc (1) wesselényi (2) zebra (1) zöldségkosár (2) Zsidó Történeti Tár (1) zsinagóga (1) Címkefelhő

Vagdalkozás helyett

2013.09.12. 14:19 Jean-Baptiste

_MG_1111.jpg

Megosztottak vagyunk, sajnos, és ez elsősorban talán abból fakad, hogy a kommunikációban nem vagyunk erősek, holott könnyűszerrel változtatni lehetne ezen – s mi igyekszünk ebbe az irányba lépéseket tenni! Egy blogon nemrég napvilágra került egy bejegyzés (http://goo.gl/D5X7Tm), ahol is a szerző arról ír, hogy a Szimplának köszönhető, hogy kialakult az a helyzet a Kazinczy utcában, miszerint a helyi lakosok, akik nyilvánvalóan a lakhelyükhöz közel parkoltatják le gépjárműveiket, büntetést szenvednek el, merthogy megváltozott a forgalmi rend. Valóban köze van a Szimplának ahhoz, hogy a 7. kerületi önkormányzat változtatott a Kazinczyba való szabad behajtás időintervallumán, az azonban elkerülte a blogbejegyzést írók figyelmét, hogy az Azért7 Egyesület a kezdetektől fogva azt szorgalmazza, hogy egyáltalán ne legyen autóközlekedés az utcában, vagy ha mégis, akkor olyan javaslatok menténén történjen a szabályozás, melyek az alábbi bejegyzésben (http://goo.gl/hXUyA3) lefektetésre kerültek. Petíciónkat több mint háromezren írták alá, és örülünk neki, hogy előrelépés történt ebben a tekintetben, s hogy a kikerült táblák szabályozzák az átmenő forgalmat a Kultúra utcájában, csak egy kis pontosítás volna célszerű; hogy például az itt lakók automatikusan engedélyt kapjanak a parkolásra, illetve felettébb támogatjuk a süllyedő oszlopos megoldást, mely egyéb kerületekben, pl. a Belvárosban, vagy akár Budán, a Lövőház utcában bevált. A Szimplában számtalan alkalommal rendezett az Azért7 Egyesület beszélgetéseket, fórumokat arról, hogy mi volna a legcélravezetőbb az alábbi kérdésben/kérdésekben. Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület azért alakult, hogy a párbeszéd beindulhasson a lakók, az önkormányzat és a vendéglátóhelyek közt, illetve bárkik között, akiket érint, foglalkoztat az a kérdés, hogy milyen módon lehetne Budapest legsűrűbben lakott kerületében kiegyensúlyozottabbá tenni a dolgokat. Elfogadásra került néhány napja az a rendelet, miszerint a vendéglátóhelyeknek felügyeleti díjat kell fizetniük az önkormányzatnak a vendégek után, mely bevételből jogosan várhatjuk el azt később, hiszen vállaltan ilyesmikre költi majd az önkormányzat az adófizetők pénzét, hogy tisztább, rendezettebb, felügyelettel rendelkező kerületben élhessünk, ahol megoldott a parkolás, ahol zöld területek, játszóterek, parkok vannak, s ahol nem kell azon aggódnia egy helyi lakosnak, hogy vajon leparkolhat-e egyáltalán negatív következmény nélkül abban az utcában, ahol lakik. Kérünk mindenkit, hogy a vagdalkozás helyett először is járjunk utána, milyen álláspontot képvisel a másik fél, vagy jobb esetben keressük fel, hogy közösen hozhassunk döntéseket.

1 komment

Címkék: sétálóutca 7. kerület Erzsébetváros Dob utca

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr55508912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása