Hetes

A hetedik kerület nemhivatalos blogja. Itt mi információt gyűjtünk, utánajárunk, alternatívan felmutatunk és ezzel elérhetővé teszünk, nyüzsgünk, háttereket kiderítünk. Legyél az évben te is egyszer Hetes, és jelents! hetesblog@gmail.com

Friss topikok

  • Suszt Máté: Nagyon jó ötlet! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) www.youtube.com/watch?v=P2eePfatrxw (2015.06.15. 16:05) Végre nyit a HellóAnyu!
  • Suszt Máté: Milyen jó lett volna, ha ez előbb pattan ki a fejekből! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) Eg... (2015.06.10. 15:47) Megnyílt a HellóAnyu!
  • városjáró: szerintem vér ciki hogy a felújítás után egy ilyen piknik miatt továbbra is le kell gyeptégláztatn... (2014.09.03. 15:45) Örkény kert - képgaléria
  • darvaskristof: Én nagyon határozottan úgy emlékszem, hogy 2004-ben már volt Szódakert, a Dob utcában, védjegyként... (2014.07.16. 12:03) „Legyen Sétálóutca a Kazinczy”
  • Jean-Baptiste: Kedves József, mely terv kerül akkor megvalósításra végül? (2014.02.25. 16:43) Mi lesz veled, Madách tér?

Címkék

19. század (1) 7. kerület (35) aláírás (1) Almássy tér (1) Arruda (1) autómentes világnap (1) Bababarát (1) bajnok (1) bencze györgy (1) bicikli (1) bio (1) bírság (1) Bors gasztrobár (1) börtön (1) brandi jenő (1) Budapest (12) Budapestkatalogus (1) Budapest Bike Maffia (1) Budapest Katalógus (1) bulinegyed (2) családbarát (1) Csányi utca (2) csúszás (1) damjanich utca (1) Deák tér (1) Dob utca (3) dohány utca (1) Dreschler (1) ellen (1) Élő Könyvtár (2) élő könyvtár (1) Erzsébetváros (17) évforduló (1) falfestés (1) fantomház (1) felújítás (6) fesztivál (2) fotó (1) Frankel Leó út (1) gát (1) geopolitikai szabadegyetem (1) getto (1) grill (1) gyűjtés (1) hajléktalan (1) Hassay (1) házbontások (1) háztáji (1) HellóAnyu! (3) hetes blog (1) hétker (3) idő (1) iskola (1) Játszótér (1) kabát (1) karácsony (1) Károly körút (1) kazinczy (7) Kazinczy utca (12) képek (1) kertész utca (1) Kertész utcai fesztivál (1) Király utca (1) klauzália (4) klauzál tér (3) klauzál utca (3) közmeghallgatás (1) közösen (1) Lipták Orsi (2) Lonely planet (1) lopás (1) macskakövek (1) Madách tér (4) madách tér (1) Madarak és Fák napja (1) miért (1) migráns (1) Mika Tivadar (1) Mohai Balázs (1) neopani (1) Night Clubok (1) öko (1) öko-kávézó (1) ökokávézó (1) olimpia (1) opera (1) Örkény kert (1) Őszköszöntő Fesztivál (1) parkolás (1) Pomo-doro (1) Programok (1) pusztulás (1) Raimundo (1) rendelés (2) Rogán Antal (2) Római part (1) rongálás (1) Rumbach Sebestyén utca (1) sétálóutca (12) Sobrinho (1) szalonképes (1) szendvics (1) Szimpla (4) Színes város (1) Szóda kert (1) szöllősi mátyás (3) Szöllősi Mátyás (1) taxi (1) tél (1) téli kertem (1) törvényjavaslat (1) trend (1) troli (1) tűzfal (1) várakozás (1) Város (3) vásár (1) vers (1) veszély (1) világjáró (1) világörökség (1) villamos (1) wc (1) wesselényi (2) zebra (1) zöldségkosár (2) Zsidó Történeti Tár (1) zsinagóga (1) Címkefelhő

Egy rendhagyó eset

2012.10.18. 15:26 Jean-Baptiste

Múlt hét vasárnap hajnalban a Wesselényi és a Nagy diófa utca sarkán ismeretlen tettesek felborítottak egy autót - adta hírül több orgánum, így az Index is, sajnálatos módon olyan kommentárt fűzve az esethez, miszerint részeg turisták  lehettek az elkövetők, s persze utalva egyben arra is, hogy a környéken igen komoly a kocsmaturizmus. Utóbbi állítás való igaz, de érdemi információ, fénykép, felvétel, vagy akár szemtanuk beszámolója nem erősíti meg, kik is követhették el ezt a meglehetősen sajnálatos tettet - illetve eddig nem került napvilágra. A választ persze mi magunk sem tudjuk, de épp ezért úgy véljük, hogy nincs igazán sok értelme a találgatásoknak addig, míg ki nem derül, kik is voltak az elkövetők, már csak azért sem, mert nem valószínű az, hogy bárki emlékezne hasonló esetre az elmúlt évekből, holott a 7. kerületnek egy olyan részéről van szó, ahol naponta legalább tízezer ember szórakozik, jár-kel az utcán - s ami éves szinten milliós nagyságrendet takar.

3422166_10cbd4eab9defe98a1e1475968c16e79_wm.jpg

(forrás:Index.hu)

Az Azért7 Egyesület titkárát kérdeztük ezzel kapcsolatosan, hogy mondja el véleményét általánosságban, miért is történhetett meg ez a botrányos eset, hogy mi értelme a találgatásoknak, s hogy miért is lehetséges az, hogy nyoma sincs az elkövetőknek.

- Valójában semmi sem bizonyítja azt, hogy részeg turisták borítottak fel az autót, pusztán feltételezésekbe lehet bocsátkozni azzal kapcsolatosan, hogy részeg külföldiek voltak, akik valamelyik közeli vendéglátóhelyről jöttek ki. Egyelőre nekem elég megalapozatlannak tűnik ez a dolog, hiszen az ilyen utcai "atrocitásokkal" elsősorban az a baj, hogy a közterületek nincsenek rendesen kivilágítva, ha vannak is térfigyelő kamerák, nincsenek látható helyen feltüntetve - adott esetben több nyelven is - hogy " térfigyelő kamerával megfigyelt terület" az adott utcarész,és emellett ha több járőr, közterület-felügyelő lenne szolgálatban akkor ez visszatartó erő lehetne, és kevesebb hasonló dolog történne éjszakánként. Az egyes szórakozóhelyek csak addig felelhetnek a vendégeik magatartásáért - és csak addig tudják őket kontrollálni - amíg a vendéglátóhely területén belül vannak, ha azonban onnan kimennek az utcára, a közterületre, nyilvánvalóan már semmi lehetősége, és joga nincs az egyes vendéglátóhelyeknek  a vendégek viselkedését valamilyen módon befolyásolni, szabályozni - ez egy nagyon fontos kérdés.  Az ilyen jellegű újságcikkekkel az a baj szerintem, hogy tulajdonképpen érdemi bizonyítékok nélkül  azt próbálják sugallni, hogy ha néha történik egy ilyen eset az elsősorban a VII. kerületben elszaporodott vendéglátóhelyek számlájára írható. Ez alapvetően tévedés, sőt például a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek többségét tömörítő Élő Erzsébetvárosért Egyesület a működése során a lehetőségeihez képest próbált segítséget nyújtani a közterület megóvásában ( pl az egyesületi tagok költségére nyilvános wc-t, és járőrszolgálatot működtetett ) ezekről azonban az ilyen és hasonló cikkek szerzői hajlamosak megfeledkezni!

Az Azért7 Egyesület (Élő Erzsébetvárosért Egyesület)  elsősorban azzal a céllal alakult, hogy elősegítse a 7. kerületi lakosok, vendéglátóipari egységek, hatóságok közötti párbeszédet, hogy harmonikusabb együttélést biztosítson, illetve hogy a kerület kulturális és környezeti javainak megóvásában aktívan tevékenykedjen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr994856396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása