Hetes

A hetedik kerület nemhivatalos blogja. Itt mi információt gyűjtünk, utánajárunk, alternatívan felmutatunk és ezzel elérhetővé teszünk, nyüzsgünk, háttereket kiderítünk. Legyél az évben te is egyszer Hetes, és jelents! hetesblog@gmail.com

Friss topikok

  • Suszt Máté: Nagyon jó ötlet! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) www.youtube.com/watch?v=P2eePfatrxw (2015.06.15. 16:05) Végre nyit a HellóAnyu!
  • Suszt Máté: Milyen jó lett volna, ha ez előbb pattan ki a fejekből! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) Eg... (2015.06.10. 15:47) Megnyílt a HellóAnyu!
  • városjáró: szerintem vér ciki hogy a felújítás után egy ilyen piknik miatt továbbra is le kell gyeptégláztatn... (2014.09.03. 15:45) Örkény kert - képgaléria
  • darvaskristof: Én nagyon határozottan úgy emlékszem, hogy 2004-ben már volt Szódakert, a Dob utcában, védjegyként... (2014.07.16. 12:03) „Legyen Sétálóutca a Kazinczy”
  • Jean-Baptiste: Kedves József, mely terv kerül akkor megvalósításra végül? (2014.02.25. 16:43) Mi lesz veled, Madách tér?

Címkék

19. század (1) 7. kerület (35) aláírás (1) Almássy tér (1) Arruda (1) autómentes világnap (1) Bababarát (1) bajnok (1) bencze györgy (1) bicikli (1) bio (1) bírság (1) Bors gasztrobár (1) börtön (1) brandi jenő (1) Budapest (12) Budapestkatalogus (1) Budapest Bike Maffia (1) Budapest Katalógus (1) bulinegyed (2) családbarát (1) Csányi utca (2) csúszás (1) damjanich utca (1) Deák tér (1) Dob utca (3) dohány utca (1) Dreschler (1) ellen (1) Élő Könyvtár (2) élő könyvtár (1) Erzsébetváros (17) évforduló (1) falfestés (1) fantomház (1) felújítás (6) fesztivál (2) fotó (1) Frankel Leó út (1) gát (1) geopolitikai szabadegyetem (1) getto (1) grill (1) gyűjtés (1) hajléktalan (1) Hassay (1) házbontások (1) háztáji (1) HellóAnyu! (3) hetes blog (1) hétker (3) idő (1) iskola (1) Játszótér (1) kabát (1) karácsony (1) Károly körút (1) kazinczy (7) Kazinczy utca (12) képek (1) kertész utca (1) Kertész utcai fesztivál (1) Király utca (1) klauzália (4) klauzál tér (3) klauzál utca (3) közmeghallgatás (1) közösen (1) Lipták Orsi (2) Lonely planet (1) lopás (1) macskakövek (1) madách tér (1) Madách tér (4) Madarak és Fák napja (1) miért (1) migráns (1) Mika Tivadar (1) Mohai Balázs (1) neopani (1) Night Clubok (1) öko (1) öko-kávézó (1) ökokávézó (1) olimpia (1) opera (1) Örkény kert (1) Őszköszöntő Fesztivál (1) parkolás (1) Pomo-doro (1) Programok (1) pusztulás (1) Raimundo (1) rendelés (2) Rogán Antal (2) Római part (1) rongálás (1) Rumbach Sebestyén utca (1) sétálóutca (12) Sobrinho (1) szalonképes (1) szendvics (1) Szimpla (4) Színes város (1) Szóda kert (1) szöllősi mátyás (3) Szöllősi Mátyás (1) taxi (1) tél (1) téli kertem (1) törvényjavaslat (1) trend (1) troli (1) tűzfal (1) várakozás (1) Város (3) vásár (1) vers (1) veszély (1) világjáró (1) világörökség (1) villamos (1) wc (1) wesselényi (2) zebra (1) zöldségkosár (2) Zsidó Történeti Tár (1) zsinagóga (1) Címkefelhő

Örkény kert ismét a Madách téren

2013.08.28. 20:48 Jean-Baptiste

Immár harmadik alkalommal szervezi meg az Örkény Színház a VII. kerületi Madách téren az Örkény kertet. Idén szeptember 7-én várja egész napos programokkal a színház a nézőket. A Madách teret a VII. kerület tervei alapján 2014-re teszik rendbe.

Régi terv, hogy a Madách tér park legyen, körben az árkádok alatt kávéházakkal. A VII. kerületi önkormányzat tervei szerint 2014 tavaszára valósul meg a tér rendezése, addig is az Örkény kert ötlete mellé állt, így a színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszöntheti az új évadot a Madách téren - olvasható az Örkény Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az immár harmadik alkalommal megvalósuló szabadtéri rendezvény délelőtt tíz órától este tízig tart. Ezen a napon a parkoló kiürítésével a kocsikkal zsúfolt aszfaltszőnyeg helyett füves teret hoznak létre, ahová egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítanak fel.

A szervezők célja az, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi terek fontosságára, valamint hogy ébren tartsák a budapesti polgárok érdeklődését a kerület kulturális hagyományai iránt.


IMG_7247-2.jpg


Tíz órától Salamon Bea és a Méta népzenei együttes lép fel, fél 12-től pedig Csoda és Kósza címmel élő hangjátékot mutatnak be a Czigány Zoltán meséje nyomán készülő, 5-15 éveseknek szóló novemberi premierből adva ízelítőt. Déltől játszóház, valamint jelmez- és kellékkiállítás is várja a látogatókat.
Immár harmadik alkalommal szervezi meg az Örkény Színház a VII. kerületi Madách téren az Örkény kertet. Idén szeptember 7-én várja egész napos programokkal a színház a nézőket. A Madách teret a VII. kerület tervei alapján 2014-re teszik rendbe.

Régi terv, hogy a Madách tér park legyen, körben az árkádok alatt kávéházakkal. A VII. kerületi önkormányzat tervei szerint 2014 tavaszára valósul meg a tér rendezése, addig is az Örkény kert ötlete mellé állt, így a színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszöntheti az új évadot a Madách téren - olvasható az Örkény Színház közleményében.

A Vers csak neked című programban a bérletet vásárló nézők egy csak nekik szóló verset hallgathatnak végig egy külön sátorban a társulat színészeinek előadásában. Délután Bíró Kriszta, a társulat színésze legújabb könyvét, a Fércművet dedikálja, Szandtner Anna pedig részleteket olvas fel a kötetből. Három órakor kezdődik a Sebő együttes koncertje, amelynek repertoárján énekelt versek is szerepelnek. Az előadást ezúttal Weöres Sándor emlékének, századik születésnapjának szentelik. Fellépésüket követi a HANEM tangózenekar koncertje.

Csuja Imre Babits Mihály Jónás könyve című művét adja elő, ezt követően pedig öt órától Szalóki Ági és zenekara lép színpadra: a gyerekeknek, családoknak szóló koncerten népdalfeldolgozások és énekelt versek hangzanak el. Hat órától a Gothár Péter rendezte Kék Angyal avagy egy zsarnok vége című produkció dalait adja elő Takács Nóra Diána, Szandtner Anna és Znamenák István. Este hét órától komolyzenei koncert is hallható: a zongoránál az idei rendezvényen is Kocsis Zoltán várja a közönséget.

Az esti Anemona/Canarro koncerten Berki Szofi és Szandtner Anna énekel, majd nyolc órától az Örkény Színház swing-zenekarának koncertje hallható, ezt követően pedig a társulat művészeinek produkciója, amelyben mindenki erre az alkalomra választott számmal lép fel.

A rendezvényen színházjegyet és -bérletet vásárolhat a közönség az induló évadra, és találkozhat a társulat színészeivel is. A részletes program a www.orkenykert.hu címen és a színház honlapján is megtalálható. 

forrás: MTI/Stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: 7. kerület Madách tér Örkény kert

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr15482556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása