Hetes

A hetedik kerület nemhivatalos blogja. Itt mi információt gyűjtünk, utánajárunk, alternatívan felmutatunk és ezzel elérhetővé teszünk, nyüzsgünk, háttereket kiderítünk. Legyél az évben te is egyszer Hetes, és jelents! hetesblog@gmail.com

Friss topikok

  • Suszt Máté: Nagyon jó ötlet! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) www.youtube.com/watch?v=P2eePfatrxw (2015.06.15. 16:05) Végre nyit a HellóAnyu!
  • Suszt Máté: Milyen jó lett volna, ha ez előbb pattan ki a fejekből! :) Itt még az apukák sem unatkoznak. ;) Eg... (2015.06.10. 15:47) Megnyílt a HellóAnyu!
  • városjáró: szerintem vér ciki hogy a felújítás után egy ilyen piknik miatt továbbra is le kell gyeptégláztatn... (2014.09.03. 15:45) Örkény kert - képgaléria
  • darvaskristof: Én nagyon határozottan úgy emlékszem, hogy 2004-ben már volt Szódakert, a Dob utcában, védjegyként... (2014.07.16. 12:03) „Legyen Sétálóutca a Kazinczy”
  • Jean-Baptiste: Kedves József, mely terv kerül akkor megvalósításra végül? (2014.02.25. 16:43) Mi lesz veled, Madách tér?

Címkék

19. század (1) 7. kerület (35) aláírás (1) Almássy tér (1) Arruda (1) autómentes világnap (1) Bababarát (1) bajnok (1) bencze györgy (1) bicikli (1) bio (1) bírság (1) Bors gasztrobár (1) börtön (1) brandi jenő (1) Budapest (12) Budapestkatalogus (1) Budapest Bike Maffia (1) Budapest Katalógus (1) bulinegyed (2) családbarát (1) Csányi utca (2) csúszás (1) damjanich utca (1) Deák tér (1) Dob utca (3) dohány utca (1) Dreschler (1) ellen (1) Élő Könyvtár (2) élő könyvtár (1) Erzsébetváros (17) évforduló (1) falfestés (1) fantomház (1) felújítás (6) fesztivál (2) fotó (1) Frankel Leó út (1) gát (1) geopolitikai szabadegyetem (1) getto (1) grill (1) gyűjtés (1) hajléktalan (1) Hassay (1) házbontások (1) háztáji (1) HellóAnyu! (3) hetes blog (1) hétker (3) idő (1) iskola (1) Játszótér (1) kabát (1) karácsony (1) Károly körút (1) kazinczy (7) Kazinczy utca (12) képek (1) kertész utca (1) Kertész utcai fesztivál (1) Király utca (1) klauzália (4) klauzál tér (3) klauzál utca (3) közmeghallgatás (1) közösen (1) Lipták Orsi (2) Lonely planet (1) lopás (1) macskakövek (1) Madách tér (4) madách tér (1) Madarak és Fák napja (1) miért (1) migráns (1) Mika Tivadar (1) Mohai Balázs (1) neopani (1) Night Clubok (1) öko (1) öko-kávézó (1) ökokávézó (1) olimpia (1) opera (1) Örkény kert (1) Őszköszöntő Fesztivál (1) parkolás (1) Pomo-doro (1) Programok (1) pusztulás (1) Raimundo (1) rendelés (2) Rogán Antal (2) Római part (1) rongálás (1) Rumbach Sebestyén utca (1) sétálóutca (12) Sobrinho (1) szalonképes (1) szendvics (1) Szimpla (4) Színes város (1) Szóda kert (1) Szöllősi Mátyás (1) szöllősi mátyás (3) taxi (1) tél (1) téli kertem (1) törvényjavaslat (1) trend (1) troli (1) tűzfal (1) várakozás (1) Város (3) vásár (1) vers (1) veszély (1) világjáró (1) világörökség (1) villamos (1) wc (1) wesselényi (2) zebra (1) zöldségkosár (2) Zsidó Történeti Tár (1) zsinagóga (1) Címkefelhő

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület tiltakozása

2013.09.03. 18:35 Jean-Baptiste

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület a Kazinczy utca 2011-es felújítása, útburkolatcseréje óta küzd azért, hogy az önkormányzat, teljesítve az Unió felé tett vállalását, sétálóutcává nyilvánítsa az utcát. A Kazinczy utca jelentős átmenőforgalmat bonyolít, illetve szenved el minden áldott nap, csúcsidőben óránként több száz autós használja menekülőútvonalként a Rákóczi út felé - nyilvánvaló, hogy ezt a forgalmat az utca nem bírja el. Petíciónkat a sétálóutcává nyilvánításért háromezren írták alá az elmúlt két évben, míg végre idén gyümölcsöző párbeszéd indult el az önkormányzat munkatársaival. Az önkormányzattal együttműködve ez év tavaszán kidolgoztunk egy működőképes tervet a Kazinczy utca időszakos átmenőforgalom-korlátozására, mely nagy könnyebbséget jelentene az itt élő és itt szórakozó embereknek, ugyanakkor nem csökkentené a kerület parkolási bevételeit sem. Úgy tűnt, az önkormányzat örömmel fogadja a tervet és megvalósíthatónak tartja.
_MG_1111.jpg
2013 nyarán az együttműködés jeleként megjelentek a Kazinczy utcában a képen látható táblák: a Király-Kazinczy, Dob Kazinczy illetve a Wesselényi-Kazinczy sarkán, bár meglepetésünkre ez utóbbi nem a logikus helyre, hanem az átellenes sarokba került, így az egyirányú utcába a menetiránnyal szemben való behajtást tiltja az adott időszakokban. Bár úgy tűnt, ezzel megvalósulnak az elképzeléseink, sajnos hamar kiderült, hogy az elv és a kivitelezés köszönőviszonyban sem áll egymással. Az Élő Erzsébetvárosért Egyesületnek sosem volt célja, hogy az utcában lakók parkolását meggátolja, a mélygarázsok és parkolóudvarok használatát ellehetetlenítse, valamint megnehezítse az áruszállítást, a terveink az átmenőforgalom időszakos korlátozására irányultak. Ezzel szemben sajnos a közterület-felügyelet a frissen kikerült táblákat úgy értelmezi, hogy a forgalomcsökkentett időszakban - minden este 8 és reggel 6 között, illetve hétvégén - mindenki számára tilos a behajtás és a parkolás, legyen szó lakóról, vendégről, vagy a számtalan vendéglátóhelyet ellátó áruszállító autókról.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület a tervek újbóli felülvizsgálatát és alkalmazását kezdeményezi az önkormányzatnál és a BKK-nál.

Javaslataink:

  • A behajtani tilos táblák alá kerüljön "csak engedéllyel" kiegészítő tábla: az utcában lakók, illetve a parkolókban bérelt hellyel rendelkezők automatikusan kapjanak engedélyt, a vendéglátóhelyek, üzletek pedig adott számú engedélyt oszthassanak ki munkatársaik és beszállítóik számára, esetleg térítés ellenében juthassanak a meghatározottnál nagyobb számú engedélyhez. Az egyesület az engedélyek kiállításában, az engedélyezettek körének meghatározásában örömmel segít az önkormányzat illetékeseinek.
  • Hosszú távon olyan, az V. kerületben már bevált süllyedő oszlopos megoldást tartanánk célravezetőnek, amelyet az előző pontban vázolt engedéllyel rendelkezők automatikusan nyitni tudnak. Mivel ennek feltehetőleg emberi erőforrás igénye is lenne, aki a megkülönböztető jelzéssel közlekedő autókat beengedi, ennek költségét az egyesület átvállalná.
  • Távlatilag üdvösnek tartanánk, hogy a szerzett jogként elkönyvelt lakásonként járó várakozási engedélynek hívott parkolási engedélyek a kerületszerte üresen pangó mélygarázsokban lennének jelentős kedvezménnyel felhasználhatók.

 

A toleráns és együttműködő, ugyanakkor szigorú rendőrpárok megjelenése a Kazinczy utcában remek kezdet, a hamarosan bevezetésre kerülő hozzájárulási díj ("romkocsmaadó") nyújtotta keretből az utca takarításának megszervezése szeptembertől a folytatás. Ezek méltó folytatása lehetne egy jó közlekedési rendszer kialakítása, amelyet a helyi lakók is üdvözölni tudnának, miközben Európa legizgalmasabb helyeinek térképére ragasztja az utcát.

Újabb egyeztetéseket kezdeményezünk és felhívjuk a a helyi lakókat, civileket, vállalkozókat, hogy keressék a kapcsolatot helyi képviselőjükkel, a Hivatallal, a polgármesterrel, hogy ezen együtt változtatni tudjunk.

A helyzet rendeződéséig felhívjuk az itt parkoló autósok figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a behajtani tilos táblák hatályára és kerüljék el a félreértésből származó kirótt büntetéseket!

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr435493932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása